Danmarks største hospital

Herlev Hospital, tidligere Amtssygehuset i Herlev, er et sygehus i Herlev. Bygningen er Danmarks højeste etagebygning med 25 etager, en højde på 120 meter og et grundareal på 30.000 m². Det blev indviet i 1976 efter en byggeperiode på 10 år. Hospitalet er et af landets største med en medarbejderstab på 4.000. Det er et områdehospital under Region Hovedstaden med døgnåben akutmodtagelse og en lang række specialafdelinger for hele hovedstadsområdet.

Højhuset er konstrueret som seks sammenbyggede tårne og indrettet som en sengebygning med plejefaciliteter i tilknytning til sengestuerne. Det er suppleret med et lavere fleksibelt modulbyggeri til undersøgelser og behandling. Ved åbningen i 1976 blev de øverste ni etager lukket af som følge af en presset økonomi. Den sidste og 25. etage blev først taget i brug i 2007.

Billedkunstneren Poul Gernes stod for den indvendige udsmykning af Herlev Hospital med klare og stærke farver, der skal opmuntre patienter og personale. Indvendigt er hospitalet endvidere indrettet med runde hjørner, der er nemme at gøre rene.

  • Indviet i 1976
  • 4000 ansatte
  • 82.000 årlige patienter
  • 736 senge

 

ENTREPRISEN

PRO|VENTILATION har for Herlev Hospital i fagentreprise, opført ventilation i forbindelse med etablering af to skopistuer.

Der er ombygget og tilpasset ventilation i blok R1, for udførelse af to nye skopistuer med tilhørende kontorpersonale- og venteværelsesfaciliteter.

Der er udbygget nyt system til behovsstyret ventilation i alle lokaler samt centrale HEFA filtre til selve skopistuerne.

Der er opdateret og optimeret automatik for området.

ENTREPRISEN
Fagentreprise

ØKONOMIRAMME
0,5 Mio.

M³/h
4.000


400

ARKITEKT
Henning Larsen Arkitekter

INGENIØRER
Herlev Hospital

Download referenceblad i PDF format

Referenceliste

[wpdatatable id=19]